NATUURMARKT 2018

in Nationaal Bomenmuseum Gimborn te Doorn

Deelnemers 2018

Huis en tuinornamenten, Fairtrade en handgemaakt in Haïti / Zimbabwe
www.aramusgifts.nl

ntains

Atelier Wollebol is ook weer aanwezig op de Groei & Bloei markt. De collectie bestaat uit decoraties die zijn gemaakt van schapenwol. Voor alle seizoenen en jaarfeesten kunt u hier terecht. Op verzoek maakt Ruth ook prachtige wandkleden. En ze geeft workshops, waarbij u zelf kunt kiezen wat u wilt maken. Tevens zijn er weer heerlijke jammetjes te koop.

Zij verkopen snoeischaren van het merk Winland. Dit zijn scharen die met een pomp mechanisme werken. Voordeel hiervan is dat het snoeien veel minder kracht kost. Ook bij dikke takken waar u anders een zaag zou hanteren. Tevens hebben ze een vlijmscherpe compacte schaar voor bloemen en het lichte snoeiwerk.
www.bartools.nl

Rien de Klerk

Cadeauwinkel De Glimlach is op deze dag aanwezig met de heerlijke en bijzondere geurolie van Aroma Naturales. Deze zachte geuren geven niet alleen sfeer aan je huis maar kunnen ook een positieve werking hebben op je lichaam en geest. Een voorbeeld; mensen die slecht in slaap vallen of vaak tussendoor wakker worden, hebben veel baat bij de geur Oranjebloesem. En Eucalyptus vermindert verkoudheids- en hooikoortsklachten.
Kom luisteren naar mijn uitleg en ruiken aan de heerlijke geurpotjes! Ook de schitterende dierenparaplu's voor groot en klein zijn te koop op deze dag!
www.cadeauwinkeldeglimlach.nl

Tussen 14.15 en 15.30 speelt het DeLaRoseQuartet een aantal van de mooiste strijkkwarttetten van Joseph Haydn.
De sinds kort in Doorn woonachtige violist Edwin Blankenstijn speelt voor deze gelegenheid samen met andere gerenommeerde kwartet-collega's Misha Furman, Frank Brakkee en Sebastiaan van Eck.
Zij verdienden hun sporen op nationale en internationale podia en bereiden zich voor op een Joseph Haydn Marathon Nacht op 15/16 september in het Barbara Festival in Culemborg.
In de inspirerende natuur van het Arboretum een voorproefje van de beroemde kwartetten met bijnamen als "The Bird" en "Sunrise"!

De Vergeten Appel is aanwezig met een collectie van ambachtelijke appelciders. De ciders worden gemaakt van zogenaamd 'vergeten appels', dit zijn Oudhollandse klassieke appelsoorten afkomstig van kleine boomgaarden en particulieren. Deze appels zouden worden verspild als ze niet eigenhandig door Johan Holleman werden geplukt, geperst en tot cider gemaakt. Voor meer info, bezoek de website of neem contact op met Johan via info@devergetenappel.nl

De Remise biedt u een sfeervolle plek om gezellig een drankje te nuttigen of om te genieten van een van de vele gerechten. De Remise heeft een open keuken waarbij u een indruk krijgt hoe uw maaltijd zorgvuldig wordt bereid. Daarnaast valt er veel te zien en te beleven in ons interieur. Wandbekleding bestaande uit verschillende verzamelingen van postzegels, emaillen reclame borden, luciferdoosjes tot aan ansichtkaarten en sigarenbandjes. Wij beschikken over aparte, sfeervolle ruimte die gereserveerd kan worden voor verschillende gelegenheden.
www.eetcafe-deremise.nl

EL ALTO serveert tijdens de Groei & Bloei Natuurmarkt heerlijke espresso's en cappuccino's van Yanaloma espresso bonen. Deze EKO gecertificeerde, 100% arabica koffie behoort tot de topkwaliteiten verkrijgbaar in Nederland. Deze single estate koffie is afkomstig uit het gebied ten noordoosten van La Paz tegen de grens met Peru; het hoogland Apolobamba van Bolivia. Deze koffie wordt door Illimani geimporteerd. In dit gebied wonen Leco indianen. De koffie wordt door de inheemse bevolking op ambachtelijke wijze geteeld tussen 1300 en 1800 m hoogte. Het is een hoogwaardige koffie met een breed smaakpallet dat erg goed in balans is.
www.elalto.nl

De olijven voor de Finca-Forata-olijfolie worden elk jaar in november door een gezellige ploeg plukkers met passie geplukt en elke avond vers afgeleverd bij de Coöperativa "Virgen de los Desamparados" in Yàtova - Spanje. Samen met nog 7 dorpen, brengt deze Coöperatie de olijven naar de perserij "ALmazara Molino del Motroton" waar de olijven direct koud worden geperst tot deze eerste kwatiteit Extra Virgen Olijfolie. Doordat de olijven altijd van dezelfde gaarden komen, en de verkregen olie nooit gemengd wordt met andere oliën, is de kwaliteit zeer constant. Zij heeft een eigen herkenbaar karakter, met een braaf bittertje op de tong en een prettig pepertje in de keel. Uitstekend geschikt voor het bereiden van de dageiijkse warme maattijden en als saladedressing. Tevens ideaal als basisingrediënt voor marinades en sauzen. Bovenal erg lekker op een stukje stokbrood met een snufje zeezout.
www.finca-forata.com

Natuurfoto's op hout, canvas, plexiglas, dbond, tuindoek en op ansichtkaarten. www.ernstdirksenfotografie.nl

Zeist e.o. is één van de ongeveer 150 lokale afdelingen van Groei & Bloei, en bestaat al 45 jaar. Behalve uit Zeist, heeft de afdeling ook leden uit Doorn, Maarn, Leersum, Cothen, Wijk bij Duurstede en andere omliggende plaatsen. Binnen onze afdeling ontmoet u dus leden die op zandgrond tuinieren, maar ook leden die hun tuin op kleigrond hebben. G&B houdt lezingen en organiseert tuinbezoeken. In de stand kunt u kennis maken met het G&B blad, dat maandelijks verschijnt. U kunt ook lid worden van de afdeling. Verder verkopen we plantenstekken en diverse tuinboeken.

Op mijn website heeft u de keus uit meer dan 175 fotokaarten. Een fotokaart houdt in: een echte foto bevestigt op een dubbele kaart. De kaart (€ 0,70) wordt geleverd met envelop in een cellofaanhoesje en is niet voorzien van tekst. Wilt u toch tekst op uw kaart, bijvoorbeeld als uitnodiging voor de jaarlijkse barbecue van uw werk, dan kan dat. U kunt tevens uw favoriete foto (door u zelf gemaakt of van mijn website) op een linnen tasje laten maken.

Geboren in de uiterwaarden van de Lek, is ze altijd buiten te vinden en knutselt ze met alles wat ze daar tegen komt. De laatste 25 jaar werkt ze veel met zelf verbouwde wilgenteen in verschillende kleuren. In de polder zijn vele soorten schapen te vinden, de wol vervilt of spint ze en verft ze met planten uit de omgeving. Verder komt ze op haar 'strooptochten' in de polder altijd leuke materialen tegen die ze verwerkt tot iets bruikbaars.

IVN Heuvelrug en Kromme Rijn Natuur & Educatie IVN is een landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt. Binnen de 170 lokale afdelingen laten vrijwilligers jong en oud de natuur dichtbij beleven. Door deze laagdrempelige en educatieve activiteiten maakt een groot aantal mensen kennis met de natuur. De afdeling Heuvelrug en Kromme organiseert excursies, cursussen en kinderactiviteiten in de regio Zeist tot en met Amerongen.
www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Sarine Veenhof - Natuur Art Hout uit de natuur, opgemaakt met rotsplantjes.
Jan Veenhof - Glaskunst Glas objecten waarbij gebruik wordt gemaakt van vloeibaar gemalen glas en oxides.

Kaars Idee is het kaarsenatelier van Leersum/De Utrechtse Heuvelrug waar iedereen, jong en oud, terecht kan om aparte kaarsen te maken. Elk exemplaar is uniek. Veel kaarstechnieken komen aan bod: gieten, dompelen en snijtechniek. De kaarsen worden ambachtelijk gemaakt van een hoge kwaliteit paraffine en stearine.
www.kaarsidee.nl

Voor biologische en wilde paddenstoelen ga je naar De Paddenstoelenkraam. Afhankelijk van het seizoen hebben zij meer dan 20 soorten paddenstoelen zoals Oesterzwammen, Cantharellen, Eekhoorntjesbrood, Truffels, Trompet de la Mort, Mousseron, Nameco. Coral, Pom-Pom, Paarse ridderzwam, Portabella. Ook andere mooie producten zoals gedroogde paddenstoelen, Bouilons, truffelolie en thuisteeltpakketten.

Margreet maakt handgebonden boeken en mappen, in samenspraak met de opdrachtgever. Ook kunt u bij haar terecht voor het restaureren van boeken die uit elkaar zijn gevallen. Persoonsgebonden boeken voor trouwerij, geboorte of een speciale gelegenheid. Voor voorbeelden, kijk op www.boekjesenmappen.nl

"Bij het maken van halssieraden maak ik gebruik van diverse materialen, het toeval inspireert mij, daardoor ontstaan totaal verschillende sieraden. Op dit moment werk ik vooral met polymeer sieradenklei. Het toeval brengt mij soms ook tot het maken van geheel andere producten zoals, o.a. tassen en accessoires."

MarPete VOF. Zij verkopen tuindecoratie waaronder veel verschillende metalen figuren die bewegen op de wind maar ook leuke andere figuren van metaal, hout, beton en gietijzer. En ook houten molens. Kom naar de markt of kijk eerst even op de website een indruk te krijgen van wat ze aanbieden.

Carolien Steeman

Kasjmier shawls

De stichting  Africa at Heart verkoopt kleine houten en metalen vogeltjes en kleine Afrikaanse cadeautjes. Van de opbrengst worden, in het dorpje Majarilo in Malawi, door lokale timmermannen schoolbanken gemaakt. 

Utrechts Landschap komt op voor de belangen van natuur en landschap in de provincie Utrecht Samen met bijna 22.000 Beschermers zorgt Stichting Het Utrechts Landschap ervoor dat het Utrechtse landschap behouden blijft en bezoekers ervan kunnen genieten. We kopen natuurgebieden en historische gebouwen aan om ze zorgvuldig te beheren en open te stellen voor publiek. Daarbij beheert de stichting molens, buitenplaatsen, kastelen en oude steenfabrieken. Bijna alle natuurgebieden zijn toegankelijk voor publiek, er zijn vele gemarkeerde wandelroutes. Zo'n 500 vrijwilligers beheren de zes informatiecentra, laten de molens draaien en organiseren natuurexcursies en vaartochten langs riviernatuur. Tijdens de natuurmarkt Groei & Bloei geeft het promoteam van het Utrechts Landschap informatie over wandelroutes, excursies, vaartochten en andere activiteiten en werft 'beschermers' (donateurs) ter ondersteuning van de stichting. Ook kunt u bij ons leuke wandelboekjes en zoekkaarten kopen. Kom langs bij onze groene promowagen en laat u informeren over de natuur in uw 'achtertuin'!
www.utrechtslandschap.nl

Kwekerij tuinplanten

Bij Tuinjoop.com delen ze hun passie voor bloemen en kruiden graag. Deze enthousiaste kruidenmensen vertellen je allerlei leuke weetjes en tips. Ze verkopen heerlijke kruidenthee en mooie producten voor een natuurlijke huidverzorging zoals zalf en zepen. Geïnspireerd? In Tuinjoop's zadenkoffer vind je een geweldige collectie betaalbare zaden om ook thuis aan de slag te gaan.
www.tuinjoop.com

ntains

De Veluwse-CadeauShop heeft leuke cadeauartikelen voor liefhebbers van het buitenleven. Prachtige geschenken met afbeeldingen uit de natuur zoals porseleinen bekers, serviezen, tafelkleden, lopers en kussens met mooie dierenmotieven. Al deze producten zijn te vinden in hun webshop. De stof voor onze tafelkleden en kussens importeren zij zelf en worden in een atelier verwerkt tot mooie eindproducten. Daarnaast verkopen zij sinds kort ook heerlijke Veluwse Streekproducten. Een deel van hun assortiment is ook te vinden op de Groei & Bloei Natuurmarkt. Leuk om te geven - Leuk om te krijgen.
www.veluwse-cadeaushop.nl

Heerlijke aardbeien, zo van het land!

Voor unieke fairtrade cadeaus!
De Wereldwinkel Doorn verkoopt originele cadeaus uit andere cultuur. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten – zoals keramisten, theeplanters, textielbewerkers – er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Koop je een cadeau bij de Wereldwinkel, dan draag je hieraan bij. Zo langzaam aan druppelt het nieuwe assortiment binnen. Eind augustus wordt er nog speciaal ingekocht voor de Natuurmarkt. Het is een verrassing (ook voor ons) want er op kraam komt te liggen. Maar het is zeker fairtrade, en orgineel.
Wereldwinkel Doorn, Amersfoortseweg 12a, 3951 EM Doorn www.wereldwinkeldoorn.nl, info@wereldwinkeldoorn.nl"
www.wereldwinkeldoorn.nl

Demonstratie en verkoop handgevlochten manden.