TUIN- & NATUURMARKT 2019

in Nationaal Bomenmuseum Gimborn te Doorn

 
Deelnemers 2019

De webshop AddLia is een onderdeel van www.buckfastimkers.nl
Buckfastimkers is een moderne imkerij welke uitsluitend werkt met de Buckfastbij.
Naast het telen van koninginnen en het vermeerderen van bijenvolken oogsten zij ook de producten van hun bijenvolken.
De voornaamste producten zijn, honing, bijenwas, propolis en op propolis gebaseerde producten, stuifmeelkorrels, mede en bloemenzaden.
Voor meer informatie zie ook de webshop www.addlia.nl

Huis en tuinornamenten, Fairtrade en handgemaakt in Haïti / Zimbabwe
www.aramusgifts.nl

ntains

Atelier Wollebol is ook weer aanwezig op de Groei & Bloei markt. De collectie bestaat uit decoraties die zijn gemaakt van schapenwol. Voor alle seizoenen en jaarfeesten kunt u hier terecht. Op verzoek maakt Ruth ook prachtige wandkleden. En ze geeft workshops, waarbij u zelf kunt kiezen wat u wilt maken. Tevens zijn er weer heerlijke jammetjes te koop.

Wypkje Dijk is zijdeschilderes sinds 1993, het werken met kleuren is geluk makend. De inspiratie komt veelal uit de natuur, maar het kan ook behang zijn in een oud hotel. Het werk voltooid zich in een eigenzinnig kleurenpalet die door de glans van natuurzijde een mooi geheel worden.
www.atelierwypkje.nl

Tuindecoraties
www.birdwise.nl

De Glimlach is deze dag weer aanwezig met de heerlijke en bijzondere geurolie van Aromas Naturales. Deze zachte geuren geven niet alleen sfeer aan je huis maar kunnen ook een positieve werking hebben op je lichaam en geest.
Een voorbeeld; mensen die slecht in slaap vallen of vaak tussendoor wakker worden, hebben veel baat bij de geur Oranjebloesem.
Bij verkoudheid, astma en hooikoorts is de Eucalyptus weer heel verlichtend.
Snurk je zelf of je partner? Marjoraan vermindert vaak het snurken, best wel fijn! :-) Kom luisteren naar de uitleg en ruik eens aan de heerlijke geurpotjes!
www.cadeauwinkeldeglimlach.nl

De Vergeten Appel is aanwezig met een collectie van ambachtelijke appelciders. De ciders worden gemaakt van zogenaamd 'vergeten appels', dit zijn Oudhollandse klassieke appelsoorten afkomstig van kleine boomgaarden en particulieren. Deze appels zouden worden verspild als ze niet eigenhandig door Johan Holleman werden geplukt, geperst en tot cider gemaakt. Voor meer info, bezoek de website of neem contact op met Johan via info@devergetenappel.nl

Dutch Cranberry Group produceert nog echt op geheel ambachtelijke wijze diverse pure BIO sappen, siropen en marmelades. Verder bieden zij een mooi assortiment BIO gedroogd fruit en noten aan (en in het seizoen ook gerookte knoflook). Je bent ook welkom om te komen genieten van diverse soorten fruit en noten met chocolade...
www.dutchcranberrygroup.nl

EL ALTO serveert tijdens de Groei & Bloei Natuurmarkt heerlijke espresso's en cappuccino's van Yanaloma espresso bonen. Deze EKO gecertificeerde, 100% arabica koffie behoort tot de topkwaliteiten verkrijgbaar in Nederland. Deze single estate koffie is afkomstig uit het gebied ten noordoosten van La Paz tegen de grens met Peru; het hoogland Apolobamba van Bolivia. Deze koffie wordt door Illimani geimporteerd. In dit gebied wonen Leco indianen. De koffie wordt door de inheemse bevolking op ambachtelijke wijze geteeld tussen 1300 en 1800 m hoogte. Het is een hoogwaardige koffie met een breed smaakpallet dat erg goed in balans is.
www.elalto.nl

De olijven voor de Finca-Forata-olijfolie worden elk jaar in november door een gezellige ploeg plukkers met passie geplukt en elke avond vers afgeleverd bij de Coöperativa "Virgen de los Desamparados" in Yàtova - Spanje. Samen met nog 7 dorpen, brengt deze Coöperatie de olijven naar de perserij "ALmazara Molino del Motroton" waar de olijven direct koud worden geperst tot deze eerste kwatiteit Extra Virgen Olijfolie. Doordat de olijven altijd van dezelfde gaarden komen, en de verkregen olie nooit gemengd wordt met andere oliën, is de kwaliteit zeer constant. Zij heeft een eigen herkenbaar karakter, met een braaf bittertje op de tong en een prettig pepertje in de keel. Uitstekend geschikt voor het bereiden van de dageiijkse warme maattijden en als saladedressing. Tevens ideaal als basisingrediënt voor marinades en sauzen. Bovenal erg lekker op een stukje stokbrood met een snufje zeezout.
www.finca-forata.com

Minouck Verver komt uit Amerongen en staat op onze markt voor Forever Living Products - The Aloe Vera Company, zij helpt mensen op gebied van een vitale levensstijl.
Hun hoofdproduct is de 99,7% pure Aloe Vera drank en C9. Daarnaast bieden zij een assortiment aan van persoonlijke verzorging, skin care en voedingssupplementen op natuurlijke basis. Minouck kijkt er naar uit om je kennis te laten maken met deze natuurlijke producten.

Zeist e.o. is één van de ongeveer 120 lokale afdelingen van Groei & Bloei, en bestaat al 135 jaar. Behalve uit Zeist, heeft de afdeling ook leden uit Doorn, Maarn, Leersum, Cothen, Wijk bij Duurstede en andere omliggende plaatsen. Binnen onze afdeling ontmoet u dus leden die op zandgrond tuinieren, maar ook leden die hun tuin op kleigrond hebben. G&B houdt lezingen en organiseert tuinbezoeken. In de stand kunt u kennis maken met het G&B blad, dat maandelijks verschijnt. U kunt ook lid worden van de afdeling. Verder verkopen we plantenstekken en diverse tuinboeken.

Bijenproducten

Producten uit Kreta

Geboren in de uiterwaarden van de Lek, is ze altijd buiten te vinden en knutselt ze met alles wat ze daar tegen komt. De laatste 25 jaar werkt ze veel met zelf verbouwde wilgenteen in verschillende kleuren. In de polder zijn vele soorten schapen te vinden, de wol vervilt of spint ze en verft ze met planten uit de omgeving. Verder komt ze op haar 'strooptochten' in de polder altijd leuke materialen tegen die ze verwerkt tot iets bruikbaars.

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. In de IVN kraam vind je informatie over IVN en hun wandelingen en cursussen in de buurt. Maar je kan er ook leuke natuur zoekkaarten kopen. Kinderen kunnen een leuke natuur activiteit en speurtocht komen doen!
www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Jammakerij Sjamaan verkoopt jam met een magische smaak. Zij combineren fruit met een kruid of specerij tot een smakelijke verrassing. Hun jam smaakt niet alleen goed op de boterham of in de yoghurt, maar ook bij gebak, het diner en desserts. Omdat zij graag zorgen voor de natuur, kiezen ze voor fruit en kruiden van biologische en biodynamische telers uit Nederland. Ze verpakken duurzaam en mooi. Want zo blijft Sjamaan jam een kadootje. Voor jezelf en de wereld om je heen. Op de markt hebben ze een proeverij, waarbij je alle smaken kunt proeven. Voel je welkom!
infor@sjamaanjam.nl

Outdoor kleding en accessoires

Pottenbakkerij

Voor biologische en wilde paddenstoelen ga je naar De Paddenstoelenkraam. Afhankelijk van het seizoen hebben zij meer dan 20 soorten paddenstoelen zoals Oesterzwammen, Cantharellen, Eekhoorntjesbrood, Truffels, Trompet de la Mort, Mousseron, Nameco. Coral, Pom-Pom, Paarse ridderzwam, Portabella. Ook andere mooie producten zoals gedroogde paddenstoelen, Bouilons, truffelolie en thuisteeltpakketten.

Margreet maakt handgebonden boeken en mappen, in samenspraak met de opdrachtgever. Ook kunt u bij haar terecht voor het restaureren van boeken die uit elkaar zijn gevallen. Persoonsgebonden boeken voor trouwerij, geboorte of een speciale gelegenheid. Voor voorbeelden, kijk op www.boekjesenmappen.nl

Tuindecoratie
www.mariandessingshop.nl

Natuurlijke producten - Verzorging en honing
rockmix8@hotmail.com

De Natuurlijke Bron staat met hun uitsluitend natuurlijke producten op diverse Natuurgerichte markten in Nederland. Zo ook bij ons op de Bijen- & Natuurmarkt in Doorn.
Een deel van hun producten produceren ze op ambachtelijke wijze met natuurlijke middelen en dus zonder toevoegingen van geur/kleur/smaakstoffen. Voorbeelden hiervan zijn: jam, chutney, mosterd, pesto, gedroogde kruiden, kruidentheeën, zalven, oliën. Bovendien bieden ze een breed assortiment edelstenen, mineralen en overige gerelateerde producten aan.
www.natuurlijkebron.nl

Erop uit in de Kaapse Bossen
Het is zomer! Tijd om lekker naar buiten te gaan. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de prachtige Kaapse Bossen bij Doorn, middenin Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het promotieteam van Natuurmonumenten vertelt graag meer over de Kaapse Bossen. Een heerlijk, afwisselend bos met een wandelroute zonder drempels, statige beukenlanen, smalle bospaadjes, oude grafheuvels en een uitkijktoren waar je uitkijkt over bijna heel de Utrechtse Heuvelrug. Liever met een gids op pad? Ze organiseren regelmatig leuke activiteiten in het bos, voor jong en oud. Vraag het bij de stand of kijk op www.natuurmonumenten.nl/kaapsebossen.
Samen zetten we Nederland in bloei
Is het je al opgevallen? Insecten, bloemen en vogels verdwijnen uit ons landschap. Zonder wilde bloemen, geen insecten en zonder insecten geen vogels. In een oud bos als de Kaapse Bossen zie je niet veel bloeiende bloemen. Maar daarbuiten ziet Natuurmonumenten het liefst zoveel mogelijk bloeiende planten en kruiden. Daarom roepen we iedereen op om in actie te komen. Haal een gratis actiepakket bij de stand van Natuurmonumenten en hoor wat jij kunt doen. Of vraag meteen de gratis toolkit aan op www.natuurmonumenten.nl/wildebloemen.

Nederlandse Bijenhoudersvereniging Driebergen Doorn
driebergendoorn.bijenhouders.nl/

Mode - Outdoor
www.outdoor-gear.org

Poffertjes en crepes
info@poffertjesvanoma.nl

Kasjmier shawls

Planten, bloemen & bloembollen

De stichting Africa at Heart verkoopt kleine houten en metalen vogeltjes en kleine Afrikaanse cadeautjes. Van de opbrengst worden, in het dorpje Majarilo in Malawi, door lokale timmermannen schoolbanken gemaakt.

Tommy Jeuken - Tuindecoratie

Kwekerij tuinplanten

Tuinjoop komt met haar zadenkoffer naar de Bijen & Natuurmarkt in Doorn.
Deze koffer zit vol met 200 soorten zadenzakjes met bloemen voor bijen, bloemen voor vlinders, eetbare bloemen, wilde planten, groente en kruidenzaadjes. Ook neemt zij plantjes mee en zelfgemaakte kruidenproducten, zoals kruidenthee, zalf, zeep, crème en lippenbalsem.
www.tuinjoop.com

Natuur begraven

ntains

De Veluwse-CadeauShop heeft leuke cadeauartikelen voor liefhebbers van het buitenleven. Prachtige geschenken met afbeeldingen uit de natuur zoals porseleinen bekers, serviezen, tafelkleden, lopers en kussens met mooie dierenmotieven. Al deze producten zijn te vinden in hun webshop. De stof voor onze tafelkleden en kussens importeren zij zelf en worden in een atelier verwerkt tot mooie eindproducten. Daarnaast verkopen zij sinds kort ook heerlijke Veluwse Streekproducten. Een deel van hun assortiment is ook te vinden op de Groei & Bloei Natuurmarkt. Leuk om te geven - Leuk om te krijgen.
www.veluwse-cadeaushop.nl

Cadeau- en gebruiksartikelen

Wico Planten stelt zich voor: "Wij zijn een kwekerij die vaste planten, bijzondere kleine heesters, klimplanten aanbied en hierover informatie geven. Hieronder een kleine impressie van hoe wij dat zien:
Onze visie is om planten laten gedijen, waardoor de natuur weer in balans is, de biodiversiteit alsmaar groeit en waar mensen zonder veel onderhoud van kunnen genieten.
Onze missie is om te adviseren waar welke plant het beste toegepast kan worden. Daar waar ze in de natuur ook zouden staan. Door de planten onder te verdelen in een systeem die gebaseerd is op de natuurlijke habitat, creëren we een inzichtelijk overzicht. De juiste toepassing wordt aangescherpt door dagelijkse observatie en kennis uit de praktijk."
www.wicoplanten.nl

Demonstratie en verkoop handgevlochten manden.

Sebastiaan Duinker (43 jaar) heeft een eenmanszaak in kaas in Boven-Leeuwen. Hij staat daarmee op diverse markten en standplaatsen. Hij verkoopt boerenkaas, kruidenkazen, geitenkaas, schapenkaas en biologische kazen met een eetbare natuurkorst. Verder heeft hij zachte kazen zoals brie, geitenkaas, blauwschimmel en roodschimmelkaas. En ook heerlijke verse roomboter.
www.zuidwesterkaas.nl