TUIN- & NATUURMARKT 2021

in Nationaal Bomenmuseum Gimborn te Doorn

 
Deelnemers 2020

Breiwerk van natuurlijke materialen
www.aknita.com

Huis en tuinornamenten, Fairtrade en handgemaakt in Haïti / Zimbabwe
www.aramusgifts.nl

ntains

Atelier Wollebol is ook weer aanwezig op de Groei & Bloei markt. De collectie bestaat uit decoraties die zijn gemaakt van schapenwol. Voor alle seizoenen en jaarfeesten kunt u hier terecht. Op verzoek maakt Ruth ook prachtige wandkleden. En ze geeft workshops, waarbij u zelf kunt kiezen wat u wilt maken. Tevens zijn er weer heerlijke jammetjes te koop.

Wypkje Dijk is zijdeschilderes sinds 1993, het werken met kleuren is geluk makend. De inspiratie komt veelal uit de natuur, maar het kan ook behang zijn in een oud hotel. Het werk voltooid zich in een eigenzinnig kleurenpalet die door de glans van natuurzijde een mooi geheel worden.
www.atelierwypkje.nl

Bijenkans kweekt biologische tuinplanten die één ding met elkaar gemeen hebben: er komen vlinders, bijen, hommels en tal van andere insecten op af. Daarnaast is het een tuin waar deze planten in al hun pracht te beleven zijn. De kwekerij is bedoeld voor iedereen die meer ecologisch wil tuinieren. De meeste soorten worden vanuit de volle grond verkocht, je koopt een gewortelde stek, pol of zaailing. Door het kiezen van bijen- en vlinderplanten maak je kennis met een extra dimensie in de tuin, namelijk alles wat zoemt en fladdert! Kijk voor meer informatie op: www.bijenkans.nl of www.facebook.com/bijenkans.

Boomkroon is een fruitboomkwekerij op landgoed Zuylestein te Leersum. Wij kweken oude/historische fruitrassen. Bij ons vind je appelbomen, perenbomen, pruimenbomen, kersenbomen, kweeperen, notenbomen en kleinfruit. Alles in verschillende vormen en maten. Onze bomen zijn o.a. geschikt voor het aanleggen of verjongen van boomgaarden, als solitaire boom in een particuliere (moes)tuin of als aanplant in een buurttuin of voedselbos. Met ons deskundig advies vind je bij ons de juiste boom voor de juiste plek.
Naast teelt van bomen en struiken bieden wij diensten aan, zoals snoei en onderhoud. Wij geven advies over de aanleg van landschappelijke elementen (zoals haag, solitaire boom, poel, etc) en hebben daarbij aandacht voor het bevorderen van de biodiversiteit. Naast advies kunnen wij ook de aanleg verzorgen.
Op de Groei en bloei markt zullen wij met diverse opgepotte fruitbomen staan.
www.boomkroon.nl
www.facebook.com/boomkroon

De Glimlach is deze dag weer aanwezig met de heerlijke en bijzondere geurolie van Aromas Naturales. Deze zachte geuren geven niet alleen sfeer aan je huis maar kunnen ook een positieve werking hebben op je lichaam en geest.
Een voorbeeld; mensen die slecht in slaap vallen of vaak tussendoor wakker worden, hebben veel baat bij de geur Oranjebloesem.
Bij verkoudheid, astma en hooikoorts is de Eucalyptus weer heel verlichtend.
Snurk je zelf of je partner? Marjoraan vermindert vaak het snurken, best wel fijn! :-) Kom luisteren naar de uitleg en ruik eens aan de heerlijke geurpotjes!
www.cadeauwinkeldeglimlach.nl

Cor Hagenaars
Van huis uit ben ik altijd bezig geweest met het zelf maken van houten voorwerpen. Ik ben een echt natuur mens en geniet dan ook van mijn tuin en de vele wandelingen die ik met mijn vrouw maak door de natuur, zoals de Heuvelrug. Als hobby en liefhebberij ben ik insectenverblijven en bijenhotels gaan maken van restmateriaal. Dit rest materiaal in van hout en schoon. Ik geef het een tweede leven door het te verwerken in mijn creaties. Ook maak ik schilderijen van hout. Eigenlijk maak ik van alles zolang ik maar met resthout kan werken en natuurlijk materiaal zoals eiken, berken en andere houtsoorten. Daar maak ik ook Kerstmannetjes van en paddenstoelen op stam. Gezien de slechte bijenstand van de wilde bijen zou een ieder meer groen in zijn tuin moeten hebben en zeker een verblijf voor de bijen. Zelf heb ik enkele bijen en insectenverblijven in mijn tuin hangen.

Marielle Herreveld - Biologische voeding vers

  • 12.00 optreden
  • 12.30 workshop met maximaal 10 personen ca. 30 minuten
  • 14.00 optreden
  • 14.30 workshop met maximaal 10 personen ca. 30 minuten
  • 16.00 optreden

Pools aardewerk
www.doordejaren.nl

Dutch Cranberry Group produceert nog echt op geheel ambachtelijke wijze diverse pure BIO sappen, siropen en marmelades. Verder bieden zij een mooi assortiment BIO gedroogd fruit en noten aan (en in het seizoen ook gerookte knoflook). Je bent ook welkom om te komen genieten van diverse soorten fruit en noten met chocolade...
www.dutchcranberrygroup.nl

Jessica Erdtsieck - Sieraden
www.ecosieraden.nl

EL ALTO serveert tijdens de Groei & Bloei Natuurmarkt heerlijke espresso's en cappuccino's van Yanaloma espresso bonen. Deze EKO gecertificeerde, 100% arabica koffie behoort tot de topkwaliteiten verkrijgbaar in Nederland. Deze single estate koffie is afkomstig uit het gebied ten noordoosten van La Paz tegen de grens met Peru; het hoogland Apolobamba van Bolivia. Deze koffie wordt door Illimani geimporteerd. In dit gebied wonen Leco indianen. De koffie wordt door de inheemse bevolking op ambachtelijke wijze geteeld tussen 1300 en 1800 m hoogte. Het is een hoogwaardige koffie met een breed smaakpallet dat erg goed in balans is.
www.elalto.nl

De olijven voor de Finca-Forata-olijfolie worden elk jaar in november door een gezellige ploeg plukkers met passie geplukt en elke avond vers afgeleverd bij de Coöperativa "Virgen de los Desamparados" in Yàtova - Spanje. Samen met nog 7 dorpen, brengt deze Coöperatie de olijven naar de perserij "ALmazara Molino del Motroton" waar de olijven direct koud worden geperst tot deze eerste kwatiteit Extra Virgen Olijfolie. Doordat de olijven altijd van dezelfde gaarden komen, en de verkregen olie nooit gemengd wordt met andere oliën, is de kwaliteit zeer constant. Zij heeft een eigen herkenbaar karakter, met een braaf bittertje op de tong en een prettig pepertje in de keel. Uitstekend geschikt voor het bereiden van de dageiijkse warme maattijden en als saladedressing. Tevens ideaal als basisingrediënt voor marinades en sauzen. Bovenal erg lekker op een stukje stokbrood met een snufje zeezout.
www.finca-forata.com

Minouck Verver komt uit Amerongen en staat op onze markt voor Forever Living Products - The Aloe Vera Company, zij helpt mensen op gebied van een vitale levensstijl.
Hun hoofdproduct is de 99,7% pure Aloe Vera drank en C9. Daarnaast bieden zij een assortiment aan van persoonlijke verzorging, skin care en voedingssupplementen op natuurlijke basis. Minouck kijkt er naar uit om je kennis te laten maken met deze natuurlijke producten.

Zeist e.o. is één van de ongeveer 120 lokale afdelingen van Groei & Bloei, en bestaat al 135 jaar. Behalve uit Zeist, heeft de afdeling ook leden uit Doorn, Maarn, Leersum, Cothen, Wijk bij Duurstede en andere omliggende plaatsen. Binnen onze afdeling ontmoet u dus leden die op zandgrond tuinieren, maar ook leden die hun tuin op kleigrond hebben. G&B houdt lezingen en organiseert tuinbezoeken. In de stand kunt u kennis maken met het G&B blad, dat maandelijks verschijnt. U kunt ook lid worden van de afdeling. Verder verkopen we plantenstekken en diverse tuinboeken.

Groen Geloven - Bijenwasdoeken
Bent u net als vele anderen op zoek naar een alternatief voor al dat plastic om ons voedsel, kom dan eens langs bij de kraam van Groen Geloven. Daar is een keur aan bijenwasdoeken en katoenen zakken te koop.
De bijenwasdoeken zijn gemaakt van (biologische) katoen, bijenwas en jojobaolie en kunnen gebruikt worden om voedsel in vers te houden. Ze kunnen ook in de vriezer en zijn herbruikbaar. Bijenwasdoeken zijn kortom het ideale alternatief voor plasticfolie.
groengeloven.com

Ha-Ra brengt unieke, biologische en hoogwaardige schoonmaakproducten op de markt. Zij doet dit met respect voor het welzijn van mens, dier en natuur. Het merk Ha-Ra is een begrip als het gaat om milieuverantwoord omgaan met de verzorging van jezelf en je omgeving. Dus kies voor Ha-Ra als op een milieuvriendelijke, biologische, duurzame en efficiënte manier wilt schoonmaken.
www.facebook.com/HaRaGeaBoer

Sieraden, Handgemaakt

Edward Segaar - Honingproducten
www.hetkwekerijtjedekwakel.nl

Geboren in de uiterwaarden van de Lek, is ze altijd buiten te vinden en knutselt ze met alles wat ze daar tegen komt. De laatste 25 jaar werkt ze veel met zelf verbouwde wilgenteen in verschillende kleuren. In de polder zijn vele soorten schapen te vinden, de wol vervilt of spint ze en verft ze met planten uit de omgeving. Verder komt ze op haar 'strooptochten' in de polder altijd leuke materialen tegen die ze verwerkt tot iets bruikbaars.

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. In de IVN kraam vind je informatie over IVN en hun wandelingen en cursussen in de buurt. Maar je kan er ook leuke natuur zoekkaarten kopen. Kinderen kunnen een leuke natuur activiteit en speurtocht komen doen!
www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Jammakerij Sjamaan verkoopt jam met een magische smaak. Zij combineren fruit met een kruid of specerij tot een smakelijke verrassing. Hun jam smaakt niet alleen goed op de boterham of in de yoghurt, maar ook bij gebak, het diner en desserts. Omdat zij graag zorgen voor de natuur, kiezen ze voor fruit en kruiden van biologische en biodynamische telers uit Nederland. Ze verpakken duurzaam en mooi. Want zo blijft Sjamaan jam een kadootje. Voor jezelf en de wereld om je heen. Op de markt hebben ze een proeverij, waarbij je alle smaken kunt proeven. Voel je welkom!
infor@sjamaanjam.nl

Food - Jam, chutney etc. janmaartenwinkel@hotmail.com

Glaskunst

Tuindecoratie en brocante

Planten, bloemen & bloembollen
www.pietersplanten.nl

Outdoor kleding en accessoires
www.laarsenco.nl

Gerard Barbiers - Ambachtelijk bier en wijn

Stichtingen / Goede doelen - Ziekte van Lyme
www.lyme-style.com

Margreet maakt handgebonden boeken en mappen, in samenspraak met de opdrachtgever. Ook kunt u bij haar terecht voor het restaureren van boeken die uit elkaar zijn gevallen. Persoonsgebonden boeken voor trouwerij, geboorte of een speciale gelegenheid. Voor voorbeelden, kijk op www.boekjesenmappen.nl

Natuurlijke producten - Verzorging en honing

De Natuurlijke Bron staat met hun uitsluitend natuurlijke producten op diverse Natuurgerichte markten in Nederland. Zo ook bij ons op de Bijen- & Natuurmarkt in Doorn.
Een deel van hun producten produceren ze op ambachtelijke wijze met natuurlijke middelen en dus zonder toevoegingen van geur/kleur/smaakstoffen. Voorbeelden hiervan zijn: jam, chutney, mosterd, pesto, gedroogde kruiden, kruidentheeën, zalven, oliën. Bovendien bieden ze een breed assortiment edelstenen, mineralen en overige gerelateerde producten aan.
www.natuurlijkebron.nl

Nederlandse Bijenhoudersvereniging Driebergen Doorn
driebergendoorn.bijenhouders.nl/

"Natuurlijk gezond, mooi en gelukkig met behulp van de rijkdom van onze natuur. Jeannette organiseert workshops, geeft advies met betrekking tot etherische oliën en hydrolaten en laat je zien hoe je deze op een laagdrempelige manier kunt integreren in het dagelijks leven en persoonlijke verzorging. Tevens zie je op de Groei&Bloei Natuurmarkt op welke manieren je de producten kunt gebruiken".
Oil Revolution
Jeannette Hancock
www.oilrevolution.nl

Voor biologische en wilde paddenstoelen ga je naar De Paddenstoelenkraam. Afhankelijk van het seizoen hebben zij meer dan 20 soorten paddenstoelen zoals Oesterzwammen, Cantharellen, Eekhoorntjesbrood, Truffels, Trompet de la Mort, Mousseron, Nameco. Coral, Pom-Pom, Paarse ridderzwam, Portabella. Ook andere mooie producten zoals gedroogde paddenstoelen, Bouilons, truffelolie en thuisteeltpakketten.

Handgemaakte dierenspeeltjes
www.riemenspeeltjes.nl

Handbewerkte shawls, kleurrijke jassen, jurkjes, leren tassen en zilveren ringen

De stichting Africa at Heart verkoopt kleine houten en metalen vogeltjes en kleine Afrikaanse cadeautjes. Van de opbrengst worden, in het dorpje Majarilo in Malawi, door lokale timmermannen schoolbanken gemaakt.

Utrechts Landschap komt op voor de belangen van natuur en landschap in de provincie Utrecht Samen met bijna 22.000 Beschermers zorgt Stichting Het Utrechts Landschap ervoor dat het Utrechtse landschap behouden blijft en bezoekers ervan kunnen genieten. We kopen natuurgebieden en historische gebouwen aan om ze zorgvuldig te beheren en open te stellen voor publiek. Daarbij beheert de stichting molens, buitenplaatsen, kastelen en oude steenfabrieken. Bijna alle natuurgebieden zijn toegankelijk voor publiek, er zijn vele gemarkeerde wandelroutes. Zo'n 500 vrijwilligers beheren de zes informatiecentra, laten de molens draaien en organiseren natuurexcursies en vaartochten langs riviernatuur. Tijdens de natuurmarkt Groei & Bloei geeft het promoteam van het Utrechts Landschap informatie over wandelroutes, excursies, vaartochten en andere activiteiten en werft 'beschermers' (donateurs) ter ondersteuning van de stichting. Ook kunt u bij ons leuke wandelboekjes en zoekkaarten kopen. Kom langs bij onze groene promowagen en laat u informeren over de natuur in uw 'achtertuin'!
www.utrechtslandschap.nl

Kwekerij tuinplanten

Tuinjoop komt met haar zadenkoffer naar de Bijen & Natuurmarkt in Doorn.
Deze koffer zit vol met 200 soorten zadenzakjes met bloemen voor bijen, bloemen voor vlinders, eetbare bloemen, wilde planten, groente en kruidenzaadjes. Ook neemt zij plantjes mee en zelfgemaakte kruidenproducten, zoals kruidenthee, zalf, zeep, crème en lippenbalsem.
www.tuinjoop.com

Christane Nederpelt - Drogisterijartikelen, Huidverzorging
www.tuinvanmaria.nl

Natuurbegraven
www.vankrimpenstatema.nl

ntains

De Veluwse-CadeauShop heeft leuke cadeauartikelen voor liefhebbers van het buitenleven. Prachtige geschenken met afbeeldingen uit de natuur zoals porseleinen bekers, serviezen, tafelkleden, lopers en kussens met mooie dierenmotieven. Al deze producten zijn te vinden in hun webshop. De stof voor onze tafelkleden en kussens importeren zij zelf en worden in een atelier verwerkt tot mooie eindproducten. Daarnaast verkopen zij sinds kort ook heerlijke Veluwse Streekproducten. Een deel van hun assortiment is ook te vinden op de Groei & Bloei Natuurmarkt. Leuk om te geven - Leuk om te krijgen.
www.veluwse-cadeaushop.nl

Frank Schampers - Cadeau- en gebruiksartikelen

Wico Planten stelt zich voor: "Wij zijn een kwekerij die vaste planten, bijzondere kleine heesters, klimplanten aanbied en hierover informatie geven. Hieronder een kleine impressie van hoe wij dat zien:
Onze visie is om planten laten gedijen, waardoor de natuur weer in balans is, de biodiversiteit alsmaar groeit en waar mensen zonder veel onderhoud van kunnen genieten.
Onze missie is om te adviseren waar welke plant het beste toegepast kan worden. Daar waar ze in de natuur ook zouden staan. Door de planten onder te verdelen in een systeem die gebaseerd is op de natuurlijke habitat, creëren we een inzichtelijk overzicht. De juiste toepassing wordt aangescherpt door dagelijkse observatie en kennis uit de praktijk."
www.wicoplanten.nl

Tuindecoraties handgemaakt

Demonstratie en verkoop handgevlochten manden.

Sebastiaan Duinker (43 jaar) heeft een eenmanszaak in kaas in Boven-Leeuwen. Hij staat daarmee op diverse markten en standplaatsen. Hij verkoopt boerenkaas, kruidenkazen, geitenkaas, schapenkaas en biologische kazen met een eetbare natuurkorst. Verder heeft hij zachte kazen zoals brie, geitenkaas, blauwschimmel en roodschimmelkaas. En ook heerlijke verse roomboter.
www.zuidwesterkaas.nl

Sponsors 2020

Minouck Verver komt uit Amerongen en staat op onze markt voor Forever Living Products - The Aloe Vera Company, zij helpt mensen op gebied van een vitale levensstijl.
Hun hoofdproduct is de 99,7% pure Aloe Vera drank en C9. Daarnaast bieden zij een assortiment aan van persoonlijke verzorging, skin care en voedingssupplementen op natuurlijke basis. Minouck kijkt er naar uit om je kennis te laten maken met deze natuurlijke producten.

Gezellige winkel, in Leersum, voor creatieve hobby's vooral met papier, zoals scrapbooking/ pocket pages, kaarten maken, enz. Overige mogelijkheden: hobbyclubje, vrijgezellenfeestje, verjaardagfeestje vanaf leeftijd 11 jaar, tevens ook brei- en haak groepjes (met eigen materiaal).
www.hobbielounge.nl

Natuurbegraven
www.vankrimpenstatema.nl

ntains

De Veluwse-CadeauShop heeft leuke cadeauartikelen voor liefhebbers van het buitenleven. Prachtige geschenken met afbeeldingen uit de natuur zoals porseleinen bekers, serviezen, tafelkleden, lopers en kussens met mooie dierenmotieven. Al deze producten zijn te vinden in hun webshop. De stof voor onze tafelkleden en kussens importeren zij zelf en worden in een atelier verwerkt tot mooie eindproducten. Daarnaast verkopen zij sinds kort ook heerlijke Veluwse Streekproducten. Een deel van hun assortiment is ook te vinden op de Groei & Bloei Natuurmarkt. Leuk om te geven - Leuk om te krijgen.
www.veluwse-cadeaushop.nl

Ontspanning door inspanning zowel voor de gezelligheid als sportief.
www.zennerdsf.nl