TUIN- & NATUURMARKT 2021

in Nationaal Bomenmuseum Gimborn te Doorn

AFGELAST

 
Deelnemers 2021

Breiwerk van natuurlijke materialen
www.aknita.com

De webshop AddLia is een onderdeel van www.buckfastimkers.nl
Buckfastimkers is een moderne imkerij welke uitsluitend werkt met de Buckfastbij.
Naast het telen van koninginnen en het vermeerderen van bijenvolken oogsten zij ook de producten van hun bijenvolken.
De voornaamste producten zijn, honing, bijenwas, propolis en op propolis gebaseerde producten, stuifmeelkorrels, mede en bloemenzaden.
Voor meer informatie zie ook de webshop www.addlia.nl

Huis en tuinornamenten, Fairtrade en handgemaakt in Haïti / Zimbabwe
www.aramusgifts.nl

Bijenwas schilderen en workshops
www.atelier-dewaterlelie.nl

Wypkje Dijk is zijdeschilderes sinds 1993, het werken met kleuren is geluk makend. De inspiratie komt veelal uit de natuur, maar het kan ook behang zijn in een oud hotel. Het werk voltooid zich in een eigenzinnig kleurenpalet die door de glans van natuurzijde een mooi geheel worden.
www.atelierwypkje.nl

Nederlandse Bijenhoudersvereniging Driebergen Doorn
driebergendoorn.bijenhouders.nl/

De Glimlach is deze dag weer aanwezig met de heerlijke en bijzondere geurolie van Aromas Naturales. Deze zachte geuren geven niet alleen sfeer aan je huis maar kunnen ook een positieve werking hebben op je lichaam en geest.
Een voorbeeld; mensen die slecht in slaap vallen of vaak tussendoor wakker worden, hebben veel baat bij de geur Oranjebloesem.
Bij verkoudheid, astma en hooikoorts is de Eucalyptus weer heel verlichtend.
Snurk je zelf of je partner? Marjoraan vermindert vaak het snurken, best wel fijn! :-) Kom luisteren naar de uitleg en ruik eens aan de heerlijke geurpotjes!
www.cadeauwinkeldeglimlach.nl

Gesponnen wol, jam

Cor Hagenaars
Van huis uit ben ik altijd bezig geweest met het zelf maken van houten voorwerpen. Ik ben een echt natuur mens en geniet dan ook van mijn tuin en de vele wandelingen die ik met mijn vrouw maak door de natuur, zoals de Heuvelrug. Als hobby en liefhebberij ben ik insectenverblijven en bijenhotels gaan maken van restmateriaal. Dit rest materiaal in van hout en schoon. Ik geef het een tweede leven door het te verwerken in mijn creaties. Ook maak ik schilderijen van hout. Eigenlijk maak ik van alles zolang ik maar met resthout kan werken en natuurlijk materiaal zoals eiken, berken en andere houtsoorten. Daar maak ik ook Kerstmannetjes van en paddenstoelen op stam. Gezien de slechte bijenstand van de wilde bijen zou een ieder meer groen in zijn tuin moeten hebben en zeker een verblijf voor de bijen. Zelf heb ik enkele bijen en insectenverblijven in mijn tuin hangen.

Biologische groente en fruit
mengelmoestuin.com

Pools aardewerk
www.cosmasartworks.nl

Handgeverfde wol, katoen, linnen en zijde
www.doordejaren.nl

Jessica Erdtsieck - Sieraden
www.ecosieraden.nl

Minouck Verver komt uit Amerongen en staat op onze markt voor Forever Living Products - The Aloe Vera Company, zij helpt mensen op gebied van een vitale levensstijl.
Hun hoofdproduct is de 99,7% pure Aloe Vera drank en C9. Daarnaast bieden zij een assortiment aan van persoonlijke verzorging, skin care en voedingssupplementen op natuurlijke basis. Minouck kijkt er naar uit om je kennis te laten maken met deze natuurlijke producten.
shop.foreverliving.com

Jan Veenhof, Glaskunst
www.galerieplein55.nl

Zeist e.o. is één van de ongeveer 120 lokale afdelingen van Groei & Bloei, en bestaat al 135 jaar. Behalve uit Zeist, heeft de afdeling ook leden uit Doorn, Maarn, Leersum, Cothen, Wijk bij Duurstede en andere omliggende plaatsen. Binnen onze afdeling ontmoet u dus leden die op zandgrond tuinieren, maar ook leden die hun tuin op kleigrond hebben. G&B houdt lezingen en organiseert tuinbezoeken. In de stand kunt u kennis maken met het G&B blad, dat maandelijks verschijnt. U kunt ook lid worden van de afdeling. Verder verkopen we plantenstekken en diverse tuinboeken.

Ha-Ra brengt unieke, biologische en hoogwaardige schoonmaakproducten op de markt. Zij doet dit met respect voor het welzijn van mens, dier en natuur. Het merk Ha-Ra is een begrip als het gaat om milieuverantwoord omgaan met de verzorging van jezelf en je omgeving. Dus kies voor Ha-Ra als op een milieuvriendelijke, biologische, duurzame en efficiënte manier wilt schoonmaken.
www.facebook.com/HaRaGeaBoer

Bijenproducten

Pottenbakkerij, aardewerk huisjes
www.hippopotten.nl

Griekse producten
www.houseofcrete.nl

Geboren in de uiterwaarden van de Lek, is ze altijd buiten te vinden en knutselt ze met alles wat ze daar tegen komt. De laatste 25 jaar werkt ze veel met zelf verbouwde wilgenteen in verschillende kleuren. In de polder zijn vele soorten schapen te vinden, de wol vervilt of spint ze en verft ze met planten uit de omgeving. Verder komt ze op haar 'strooptochten' in de polder altijd leuke materialen tegen die ze verwerkt tot iets bruikbaars.

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. In de IVN kraam vind je informatie over IVN en hun wandelingen en cursussen in de buurt. Maar je kan er ook leuke natuur zoekkaarten kopen. Kinderen kunnen een leuke natuur activiteit en speurtocht komen doen!
www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Jammakerij Sjamaan verkoopt jam met een magische smaak. Zij combineren fruit met een kruid of specerij tot een smakelijke verrassing. Hun jam smaakt niet alleen goed op de boterham of in de yoghurt, maar ook bij gebak, het diner en desserts. Omdat zij graag zorgen voor de natuur, kiezen ze voor fruit en kruiden van biologische en biodynamische telers uit Nederland. Ze verpakken duurzaam en mooi. Want zo blijft Sjamaan jam een kadootje. Voor jezelf en de wereld om je heen. Op de markt hebben ze een proeverij, waarbij je alle smaken kunt proeven. Voel je welkom!
infor@sjamaanjam.nl

Tuindecoratie en brocante

Planten voor de eetbare siertuin
www.heerlijketuinen.nl

Planten, bloemen & bloembollen
www.pietersplanten.nl

Outdoor kleding en accessoires
www.laarsenco.nl

Gerard Barbiers - Ambachtelijk bier en wijn

Botanische afdrukken van inheemse planten in gips, vegetarische schapenvachten (gevilt)

Wollen kussens en plaids, vachten, knuffelbeesten
www.manovaspecials.nl

Margreet maakt handgebonden boeken en mappen, in samenspraak met de opdrachtgever. Ook kunt u bij haar terecht voor het restaureren van boeken die uit elkaar zijn gevallen. Persoonsgebonden boeken voor trouwerij, geboorte of een speciale gelegenheid. Voor voorbeelden, kijk op www.boekjesenmappen.nl

Natuurlijke producten - Verzorging en honing

De Natuurlijke Bron staat met hun uitsluitend natuurlijke producten op diverse Natuurgerichte markten in Nederland. Zo ook bij ons op de Bijen- & Natuurmarkt in Doorn.
Een deel van hun producten produceren ze op ambachtelijke wijze met natuurlijke middelen en dus zonder toevoegingen van geur/kleur/smaakstoffen. Voorbeelden hiervan zijn: jam, chutney, mosterd, pesto, gedroogde kruiden, kruidentheeën, zalven, oliën. Bovendien bieden ze een breed assortiment edelstenen, mineralen en overige gerelateerde producten aan.
www.natuurlijkebron.nl

"Natuurlijk gezond, mooi en gelukkig met behulp van de rijkdom van onze natuur. Jeannette organiseert workshops, geeft advies met betrekking tot etherische oliën en hydrolaten en laat je zien hoe je deze op een laagdrempelige manier kunt integreren in het dagelijks leven en persoonlijke verzorging. Tevens zie je op de Groei&Bloei Natuurmarkt op welke manieren je de producten kunt gebruiken".
Oil Revolution
Jeannette Hancock
www.oilrevolution.nl

Oriflame huidverzorging en cosmetica
nl.oriflame.com

Voor biologische en wilde paddenstoelen ga je naar De Paddenstoelenkraam. Afhankelijk van het seizoen hebben zij meer dan 20 soorten paddenstoelen zoals Oesterzwammen, Cantharellen, Eekhoorntjesbrood, Truffels, Trompet de la Mort, Mousseron, Nameco. Coral, Pom-Pom, Paarse ridderzwam, Portabella. Ook andere mooie producten zoals gedroogde paddenstoelen, Bouilons, truffelolie en thuisteeltpakketten.

De stichting Africa at Heart verkoopt kleine houten en metalen vogeltjes en kleine Afrikaanse cadeautjes. Van de opbrengst worden, in het dorpje Majarilo in Malawi, door lokale timmermannen schoolbanken gemaakt.
www.africa-at-heart.nl

Utrechts Landschap komt op voor de belangen van natuur en landschap in de provincie Utrecht Samen met bijna 22.000 Beschermers zorgt Stichting Het Utrechts Landschap ervoor dat het Utrechtse landschap behouden blijft en bezoekers ervan kunnen genieten. We kopen natuurgebieden en historische gebouwen aan om ze zorgvuldig te beheren en open te stellen voor publiek. Daarbij beheert de stichting molens, buitenplaatsen, kastelen en oude steenfabrieken. Bijna alle natuurgebieden zijn toegankelijk voor publiek, er zijn vele gemarkeerde wandelroutes. Zo'n 500 vrijwilligers beheren de zes informatiecentra, laten de molens draaien en organiseren natuurexcursies en vaartochten langs riviernatuur. Tijdens de natuurmarkt Groei & Bloei geeft het promoteam van het Utrechts Landschap informatie over wandelroutes, excursies, vaartochten en andere activiteiten en werft 'beschermers' (donateurs) ter ondersteuning van de stichting. Ook kunt u bij ons leuke wandelboekjes en zoekkaarten kopen. Kom langs bij onze groene promowagen en laat u informeren over de natuur in uw 'achtertuin'!
www.utrechtslandschap.nl

Kwekerij tuinplanten

Tuinjoop komt met haar zadenkoffer naar de Bijen & Natuurmarkt in Doorn.
Deze koffer zit vol met 200 soorten zadenzakjes met bloemen voor bijen, bloemen voor vlinders, eetbare bloemen, wilde planten, groente en kruidenzaadjes. Ook neemt zij plantjes mee en zelfgemaakte kruidenproducten, zoals kruidenthee, zalf, zeep, crème en lippenbalsem.
www.tuinjoop.com

Natuurbegraven
www.vankrimpenstatema.nl

ntains

De Veluwse-CadeauShop heeft leuke cadeauartikelen voor liefhebbers van het buitenleven. Prachtige geschenken met afbeeldingen uit de natuur zoals porseleinen bekers, serviezen, tafelkleden, lopers en kussens met mooie dierenmotieven. Al deze producten zijn te vinden in hun webshop. De stof voor onze tafelkleden en kussens importeren zij zelf en worden in een atelier verwerkt tot mooie eindproducten. Daarnaast verkopen zij sinds kort ook heerlijke Veluwse Streekproducten. Een deel van hun assortiment is ook te vinden op de Groei & Bloei Natuurmarkt. Leuk om te geven - Leuk om te krijgen.
www.veluwse-cadeaushop.nl

Ap & Lien Borghoff

Frank Schampers - Cadeau- en gebruiksartikelen

Demonstratie en verkoop handgevlochten manden.

Glas- en kunstvoorwerpen
woontevree.nl

Sebastiaan Duinker (43 jaar) heeft een eenmanszaak in kaas in Boven-Leeuwen. Hij staat daarmee op diverse markten en standplaatsen. Hij verkoopt boerenkaas, kruidenkazen, geitenkaas, schapenkaas en biologische kazen met een eetbare natuurkorst. Verder heeft hij zachte kazen zoals brie, geitenkaas, blauwschimmel en roodschimmelkaas. En ook heerlijke verse roomboter.
www.zuidwesterkaas.nl